Верижна реакция

  • Автор: Симон Елкелес

Луис Фуентес е добро момче, умно и забавно, а голямата му мечта е да стане астронавт. Той  винаги е бил предпазван от безмилостния гангстерски свят, който едва не е разрушил живота на двамата му по-големи братя. Ала това не го е спирало да поема рискове – Луис неспирно търси следващото предизвикателство.

Ники Крус знае, че всички момчета лъжат, за да получат това, което искат. В живота си тя следва две прости правила: 1) Не вярвай на момче, което казва „обичам те“; 2) Никога не се забърквай с момче, което живее в южната част на Феърфийлд.
Родителите й са мексикански преселници, но като дъщеря на лекар, тя се чувства много по-близка със съседите си от северната, привилегированата част на града, отколкото със съучениците си мексиканци, членове на бандата „Кървавите латиноси“.

Да накара Ники да даде шанс на момче от гетото, е най-голямото предизвикателство за Луис, докато не се оказва мишена на новия главатар на „Кървавите латиноси“, който му разкрива съдбовна тайна за семейството му. Оптимистичната визия на Луис за блестящото му бъдеще е разрушена и той започва да се пита доколко всичко, в което е вярвал, е истина и дали кръвта на „лошо момче“, която тече във вените му, не е предопределила съдбата му…

Достатъчно силни ли ще са чувствата на Луис, които изпитва към Ники, за да му попречат да стане част от един тъмен и жесток свят, където да живееш „на ръба“ е ежедневие?

 

ОТЗИВИ ОТ ЧИТАТЕЛИ:

"Напрегнат, изпълнен с множество обрати и чувства, "Верижна реакция" е невероятен завършек на една не по-малко невероятна трилогия за тримата братя Фуентес, които се срещнаха очи в очи със смъртта, за да защитят семейството си. И междувременно откриха нещо, за което никой от тях дори не бе и мечтал - любовта!" - Габриела Николова
Линк към цялото ревю: http://bookandhotcoffee.blogspot.bg/2017/09/

 

Линк към официалния уебсайт на Симон Елкелес: http://simoneelkeles.com/

12,90 лв.
Опции за покупка
Продуктът е успешно добавен в количката
Базова цена: 12,90 лв.
Моля, изберете:
Характеристики
Характеристики
Дата на издаване:
26.07.2016 г.
Формат:
14,5х21 см
Корица:
мека корица
Обем:
288 стр.
Тегло:
0,330 кг
ISBN:
978-619-157-167-3
Преводач:
Стамен Стойчев