Царство от мед (кн. 2 от трилогията „Хрониките на Девабад“)

  • Автор: С. А. Чакраборти

Омагьосващото продължение на „Град от месинг“.

Животът на Нахри се променя завинаги от мига, в който, без да иска, призовава Дара – страховит, мистериозен джин. Откъсната от дома си в Кайро, тя се озовава в ослепителния кралски двор на Девабад и бързо открива, че ще има нужда от всичките си мошенически инстинкти, за да оцелее в него. Нахри се оказва уловена в златна клетка, наблюдавана от царя, който управлява от трона, принадлежал някога на предците ѝ. А една нейна грешна стъпка ще обрече на гибел цялото ѝ племе. 

Междувременно Али е изпратен в изгнание заради това, че се е опълчил на баща си. Преследван от наемни убийци, носещ се без посока сред златните пясъци на бащиното му племе, той трябва да разчита на плашещите способности, с които са го надарили маридите – непредвидимите водни духове. Използването на новите му сили ще доведе до разкриването на ужасна тайна, която семейството му е пазило дълбоко заровена векове наред. 

С наближаването на новото столетие джиновете се събират зад внушителните месингови стени на Девабад, за да празнуват. Ала невидима заплаха се приближава от север. Сила, която ще доведе огнена буря право в сърцето на самия град...

 

ОТЗИВИ ОТ ЧИТАТЕЛИ:

„Авторката умее да води повествованието и да съчетава безброй много подробности и нюанси не само на описанията на пейзажи и места, но и на героите, дори второстепенните такива. Почти с прецизността на опитен диджей Чакраборти успява да нагнети напрежението, така че да „избухне“ в правилния момент с някое разкритие или дълго чакана любовна сцена. Всеки герой си има свое време, свои полета, терзания и въобще присъства не само като обслужващ основната история. Която е многопластова, сложна и в доста отношения не особено политически коректна.“ - Urd, ShadowDance
Линк към цялото ревю: https://www.shadowdance.info

„Няколко години след събитията, разиграли се в „Град от месинг“, Нахри, Али и Дара са отново в немилост. Девабад е разкъсван от конфликти, амбициозни индивиди и непомирими фракции са се хванали жестоко за гушите, като част от враждите се коренят дълбоко в културата им, а друга част са разпалвани изкуствено и служат на задкулисни интереси.“ - Книжни криле
Линк към цялото ревю: https://knijnikrile.wordpress.com

  

ИНТЕРВЮ СЪС С. А. ЧАКРАБОРТИ

С. А. Чакраборти: Хората винаги са обичали историите за крадеца с добро сърце, който се забърква в сложна ситуация и излиза невредим след всички перипетии.

Линк към цялото интервю

 

ПРОЧЕТИ ОТКЪС

 

ЗА АВТОРА

С. А. Чакраборти e авторката на трилогията, превърнала се в международен бестселър, „Хрониките на Девабад“. Нейните романи са номинирани за наградите „Локус“, „Уърлд Фентъзи“, „Крауфорд“ и други. Още с излизането си „Град от месинг“, първата книга от трилогията, печели вниманието на публиката. „Нетфликс“ са закупили правата и книгите ще бъдат екранизирани.
„Лайбръри Джърнъл“ определя историята като „пищна и магическа“, а „Буклист“ споделя, че притежава „великолепно изграден свят, завладяващи герои и политически интриги“.

Линк към официалния уебсайт на С. А. Чакраборти: https://www.sachakraborty.com/

18,90 лв.
Опции за покупка
Продуктът е успешно добавен в количката
Базова цена: 18,90 лв.
Моля, изберете:
Характеристики
Характеристики
Дата на издаване:
29.09.2020
Формат:
14,5х21 см
Корица:
мека корица
Обем:
560 стр.
Тегло:
0,620 кг
ISBN:
978-619-157-345-5
Преводач:
Вера Паунова