Рицар в блестящи доспехи

  • Автор: Джуд Деверо

Признат от безбройните читатели по света за един от най-добрите романтични романи на всички времена, „Рицар в блестящи доспехи“ ще грабне сърцето ви с класическа любовна история, включваща пътуване във времето, съвременна героиня и красив рицар в блестящи доспехи.

Планираната романтична почивка на Дъглас Монтгомъри из красивата английска провинция не протича според очакванията ѝ. Когато приятелят ѝ я изоставя на произвола на съдбата, без документи и пари, отчаяна, тя си пожелава благороден рицар, който да я спаси. И докато Дъглас рони безутешни сълзи край студения мраморен саркофаг в една английска църква, внезапно пред нея изниква най-смайващият мъж на света. 

Непознатият е красив, но странен – облечен е в блестящи доспехи и за огромно изумление на младата жена, твърди, че е Николас Стафорд, граф Торнуик. А според надписа върху гроба му той е починал през 1564 година! 

Нежното сърце на Дъглас не ѝ позволява да обърне гръб на човек в нужда, дори и на такъв, който вярва, че е дошъл от времето на кралица Елизабет I, и твърди, че несправедливо е обвинен в измяна и ще бъде екзекутиран. 

Двамата поемат на невероятно приключение, опитвайки се да разбулят тайна отпреди няколко столетия. Но по пътя ще открият истинската любов, която не признава време и граници... 

 

ЗА АВТОРА

Джуд Деверо е псевдоним на американската писателка Джуд Гилиъм. Тя е автор на 43 романа, бестселъри на „Ню Йорк Таймс“, сред които „Сладък лъжец“, серията ѝ за „Нантъкет“ и „Рицар в блестящи доспехи“. През 2013 година е удостоена с награда на „Романтик Таймс“ за новаторство в романтичния жанр. Към днешна дата има продадени над шейсет милиона копия на романите ѝ в цял свят.

Джуд израства в малък град в Кентъки. Следва в университета „Мурей“ и завършва с диплома по изкуство. В продължение на много години работи като учителка на деца в пети клас.

Джуд Деверо пише първия си роман близо две години. След като го изпраща на издателство „Avon Books“ получава предложение да бъде публикуван. Още на следващия ден напуска работата си и се отдава изцяло на писателската си кариера.  

Споделя, че „Рицар в блестящи доспехи“ е любимата ѝ от всички написани от нея книги. Историята обхваща пътуване във времето и се развива в настоящето и миналото.

 

ОТЗИВИ ОТ ЧИТАТЕЛИ:

„“Рицар в блестящи доспехи” е последната книга, която прочетох. Това е една пленителна любовна история. Знаете как главните героини все се молят за рицарят в блестящи доспехи? В тази книга желанието й се сбъдва, а последиците са доста объркващи и комични. Признавам си, че бях скептично настроена към елемента с пътуването във времето, но се оказа, че харесах страшно много историята. Определено препоръчвам на феновете на любовните романи!"“ - Моника Морева
Линк към цялото ревю: https://thelibrariansgranddaughter.wordpress.com

 

ПРОЧЕТИ ОТКЪС

 

Линк към официалния уебсайт на Джуд Деверо: www.judedeveraux.com

15,90 лв.
Опции за покупка
Продуктът е успешно добавен в количката
Базова цена: 15,90 лв.
Моля, изберете:
Характеристики
Характеристики
Дата на издаване:
19.08.2020 г.
Формат:
14,5х21 см
Корица:
мека корица
Обем:
440 стр.
Тегло:
0,486
ISBN:
978-619-157-343-1
Преводач:
Диана Кутева