Призраци от Пазара на сенките

  • Автор: Касандра Клеър

Десет увлекателни истории, които ще ви срещнат със стари познайници и любими герои от света на ловците на сенки.

Пазарът на сенките е мястото, където се срещат феи, върколаци, магьосници и вампири. Тук долноземците купуват и продават магически предмети, сключват тъмни сделки и си шепнат тайни, които не биха искали нефилимите да узнават. 

През последните два века обаче Пазарът на сенките има един редовен посетитител от Града от кости. Като един от Мълчаливите братя, брат Закарая е заклет пазител на законите и ученията на нефилимите. Но някога той бе ловец на сенки, на име Джем Карстерс, а негова любима, тогава и завинаги, е магьосницата Теса Грей. 

Последвайте брат Закарая и научете повече за обречената любов на Анна Лайтууд, за най-големия грях на Матю Феърчайлд, както и защо Теса се оказа въвлечена в световна война. Тук, на Пазара на сенките, Валънтайн Моргенстърн купува душа, а душата на младия Джейс Уейланд намира сигурно убежище. Тук се крият и един изгубен нас­ледник и един обичан призрак.

Но изтъргуваш ли веднъж сърцето си на Пазара на сенките, го губиш завинаги и никой не може да ти помогне. Нито дори брат Закарая.

Изданието включва десет черно-бели илюстрации.

ОТЗИВИ ОТ ЧИТАТЕЛИ:

„Този сборник е радост за душата на всеки фен, на когото му липсват герои като Теса, Рафаел, Магнус и Джейс. В една от историите срещаме и любимият ни злодей, Валънтайн Моргенстърн, още в дните му като ловец на сенки. В друга история срещаме Ливи, сестрата на Тай, от поредицата „Тъмни съзаклятия“. Двете ми любими истории от сборника бяха свързани с Матю Феърчайлд и с Анна Лайтууд. Това е всичко, което ще кажа за сюжета и героите.“ - Теди от The bilingual reader
Линк към цялото ревю: https://thebilingualreader1.blogspot.com

„Точно това представлява тази книга, това е сборник с разкази за любимите ни герои, с тази книга пътуваме през годините, с болка в сърцата се наслаждаваме на всяко едно присъствие на Уил, малкото му момче Джеймс и всички герои от това време, с брат Закарая обикаляме света в търсенето на изгубения Херондейл, стигаме до наши дни и отново се наслаждаваме на Алек и Макнус и научаваме още и още за света на ловците на сенки и за неговите герои.“ - Илияна от блог books99
Линк към цялото ревю: https://books99blogspot.blogspot.com

„Представям си тази книга като шина за всички останали от света на ловците на сенки. Виждаш разклонение по разклонение как се навързват парчетата от предишни и бъдещи поредици. Мозайката бавно се сглобява. Навява и обещания за някои истории, които очакваме тепърва да бъдат разказани.
Каси умее да балансира много добре своите думи, превръшайки ги в магически микс от жестокост насилие и бездънна нежна обич.“ - Теодора Касабова
Линк към цялото ревю: https://readersense.blogspot.com

 

ПРОЧЕТИ ОТКЪС

 

Линк към официалния уебсайт на Касандра Клеър: https://www.cassandraclare.com/

18,90 лв.
Опции за покупка
Продуктът е успешно добавен в количката
Базова цена: 18,90 лв.
Моля, изберете:
Характеристики
Характеристики
Дата на издаване:
22.10.2019 г.
Формат:
14,5х21 см
Корица:
мека корица
Обем:
504
Тегло:
0,560 кг
ISBN:
978-619-157-320-2
Преводач:
Вера Паунова
Подобни продукти