Отвъд стената на съня

  • Автор: Х. Ф. Лъвкрафт

Петнайсет непревеждани досега произведения на всепризнатия майстор на ужаса Х. Ф. Лъвкрафт, които ще ви отведат в най-страховитите кътчета на пространството и времето.

Отвъд стената на съня е един от най-силните и разнообразни сборници на Х. Ф. Лъвкрафт, излизали в България. Тук читателят ще открие както емблематични ранни разкази на писателя като „Отвъд стената на съня“ (блестяща научна фантастика, възпята в едноименните песни на британците „Блек Сабат“ и германците „Рейдж“), „Котките на Ултар“ (митологично фентъзи за основателите на Древен Египет) и „Обреченият Сарнат“ (грандиозна дарк фентъзи притча с библейски мащаби), така и редица шедьоври от зрелия период на автора. Сред тях се открояват „В стените на Ерикс“ (поразителен научнофантастичен екшън хорър, ситуиран на Венера, предизвестил „Аватар“ на Джеймс Камерън и „Под купола“ на Стивън Кинг), „Краят на човечеството“ (апокалиптичен хорър, отправящ предупреждение за глобалното затопляне и гибелните климатични изменения, макар и сътворен в далечната 1935-а), „Гравюрата“ (разказ – манифест на Лъвкрафтовия ужас, развиващ се в затънтените деб­ри на Нова Англия и изковал модела, който впоследствие ще залегне във филми като „Тексаското клане“, „Злите мъртви“, „Прок­лятието Блеър“ и много други) и великата и недостижима хорър троица: „Къщата“, „Дебнещият страх“ и „Съновидения във вещерския дом“.

„Х. Ф. Лъвкрафт е прокълнатият първожрец на вселенския ужас.“ - Адриан Лазаровски, преводач и съставител на сборника

 

ОТЗИВИ ОТ ЧИТАТЕЛИ:

„Отвъд стената на съня“ съдържа едни от най-провокативните и смислени произведения на автора, много от които почукват директно на портите на Ада. - Книжен Петър
Линк към цялото ревю: https://knijenpetar.wordpress.com/2016/06/30/

"Уникална смесица на окултизъм и фантастика! Насладете й се… и треперете!" - Книжни криле
Линк към цялото ревю: https://knijnikrile.wordpress.com/2016/08/21/

13,90 лв.
Опции за покупка
Продуктът е успешно добавен в количката
Базова цена: 13,90 лв.
Моля, изберете:
Характеристики
Характеристики
Дата на издаване:
19.05.2015 г.
Формат:
14,5х21 см
Корица:
мека корица
Обем:
336 стр.
Тегло:
0,385 кг
ISBN:
978-619-157-117-8
Преводач:
Адриан Лазаровски