Лейди Полунощ (Тъмни съзаклятия, кн. 1)

  • Автор: Касандра Клеър

„Лейди Полунощ” ще ви грабне от първата страница и ще ви накара да четете цяла нощ… независимо дали познавате света на ловците на сенки, или не.

В един таен свят, където воини, в чиито вени тече ангелска кръв, са се заклели да пазят света от демони, „парабатай“ е свещена дума. Парабатаят е твой партньор в битка. Парабатаят е най-добрият ти приятел. Парабатаите са всичко един за друг… но никога, абсолютно никога не бива да се влюбват един в друг.

Изминали са пет години от събитията в „Град на небесен огън“, довели ловците на сенки до ръба на унищожението. Ема Карстерс вече не е малко дете, а млада жена, твърдо решена да открие убиеца на родителите си и да отмъсти за смъртта им.

Ема е ловец на сенки, една от поколенията нефилими, чийто дълг е да бранят света от демони. Заедно със своя парабатай Джулиън Блекторн тя патрулира из улиците на един таен Лос Анджелис.
Когато започват да се появяват трупове на хора и долноземци, убити по същия начин, по който преди години загиват и нейните родители, вниманието на Ема е привлечено – това е нейният шанс да се впусне в разследване. Докато разкрива истината за настоящето, тя започва да научава и тайни от миналото: какво е крил Джулиън от нея през всички тези години, защо законът на ловците на сенки не разрешава на парабатаите да се влюбват един в друг... В същото време Ема е на път да се влюби в единствения човек на света, в когото е категорично забранено.

Магията и приключенията в книгите за ловците на сенки заплениха въображението на милиони читатели по целия свят. Потопете се в тази ускоряваща пулса и разкъсваща сърцето книга, която със сигурност ще се хареса както на новите читатели, така и на най-верните фенове на Касандра Клеър.

 

ОТЗИВИ ОТ ЧИТАТЕЛИ:

"Книгата изненадва, разтапя сърцето и повлича в мистерията на неразгадания убиец  и екшъна, неизменна част от света на ловците на сенки." - Кая Димитрова
Линк към цялото ревю: http://justonebooklover.blogspot.bg/2016/04/

"Искрено препоръчвам книгата на всички фенове на Касандра и жанра. Не чакайте като мен месец преди да посегнете към нея, а директно я грабвайте!" - Любомира Любенова
Линк към цялото ревю: https://sknigavraka.wordpress.com/2016/04/22/

"Обсебваща. Мистериозна. Разтапяща сърцето." - Моника Александрова
Линк към цялото ревю: http://m-allexandrova.com/лейди-полунощ-от-касандра-клеър/

15 причини да прочетете Лейди Полунощ - Елена Тончева
Линк към цялото ревю: http://crarzyme.blogspot.bg/2016/07/15

 

ВИДЕО РЕВЮТА:

Видео ревю на Стан от "Книжната вселена" (линк)

 

Линк към официалния уебсайт на Касандра Клеър: www.cassandraclare.com

18,90 лв.
Опции за покупка
Продуктът е успешно добавен в количката
Базова цена: 18,90 лв.
Моля, изберете:
Характеристики
Характеристики
Дата на издаване:
29.03.2016 г.
Формат:
14,5х21 см
Корица:
мека корица
Обем:
652 стр.
Тегло:
0,720 кг
ISBN:
978-619-157-155-0
Преводач:
Вера Паунова
Подобни продукти