Колекционерът на желания

  • Автор: Мия Шеридан

Ню Орлиънс, град на мистерия и магия, на тайни и мечти, и една история, изтъкана от любов и безгранична болка.

Kогато балерината Клара Кембъл пристига в Ню Орлиънс, самотна и изпълнена с носталгия по родния дом, тя незабавно е привлечена от легендата за плантацията Уиндайл – трагична история, случила се преди сто и петдесет години зад стените на старото имение. Според слуховете то вече е изоставено, но за огромна изненада на Клара, зад зида, който го огражда, тя чува не призрак, а човек от плът и кръв. Белязан мъж, с болка по-дълбока и тъмна от кипящите води на река Мисисипи, която тече до Уиндайл.

Воден от амбициите си, Джона Чембърлейн е допуснал най-голямата грешка в живота си. Сега погубеният мъж се крие от света зад стените на имението. Последното нещо, което очаква, е да намери приятел в лицето на безкористното момиче, което си говори с него от другата страна на напуканата каменна стена. Момичето, което продължава да се връща седмица след седмица и успява да го измъкне от самоналожената изо­лация, както и да възвърне желанието му за живот.

И може би ключът към бъдещето на Клара и Джона се крие в разрушаването на проклятието от легендата, застигнало друга влюбена двойка, чиято трагедия е останала да витае зад стените на Уиндайл.

„Колекционерът на желания“ е история за грешки и триумф, самота и любов, и чудото на две сърца, които са свързани, въпреки най-силните бариери между тях.

ОТЗИВИ ОТ ЧИТАТЕЛИ:

„Това е книга за надеждите и мечтите, за отчаянието и самотата, за наказанието и изкуплението, за видимите белези, които ни плашат, но всъщност по-дълбоките и скритите в душата са по-страшни и опасни. Разбира се, беше и книга за любовта – онази, която вижда отвъд и която те спасява чрез своята отдаденост и вярност.“ - Христина Спасова
Линк към цялото ревю: http://hrisilandia.com

„Още от прочитането на първите страници определих този роман с думата "магичен"! Самите идеи в него ме предразположиха да се сетя за тази дума. Той е смесица от нежен балет и грациозна музика, красиво място с диви цветя и една мистерия отпреди сто и петдесет години. Нямаше как да не попадна под опиата на атмосферата! А самата структура на „Колекционерът на желания“ е такава, че разказва едновременно две сюжетни линии - една от настоящето и една от миналото. Така се преплитат едновременно двата жанра, правейки книгата сама по себе си уникална.“ - Йоана Борисова
Линк към цялото ревю: https://thebook-pub.blogspot.com

„Това не е поредният стандартен любовен роман, в който тя и той се срещат и се влюбват, нито пък предвещава щастлив финал. Шеридан е майстор на това да заплита много сложни истории, за да успее накрая да открие перфектния финал. Това е книга за страданието и изкуплението, за външните, но и душевните белези. Най-важното е, че човек първо трябва да се научи да прости на себе си, а после да иска прошка от останалите.“ - Златка Александрова
Линк към цялото ревю: https://readingdangerous.blogspot.com

 

ПРОЧЕТИ ОТКЪС

 

ЗА АВТОРА

Мия Шеридан е автор на бестселъри в класациите на „Ню Йорк Таймс“, „Ю Ес Ей Тудей“ и „Уолстрийт Джърнъл“. Тя живее в Синсинати, Охайо, със съпруга си. Имат четири деца тук, на земята, и едно в рая.
За себе си Мия Шеридан споделя, че нейната страст е да извайва истории за истинската любов и за хора, на които съдбата е предопределила да бъдат заедно. Нейните герои имат минало, което е оставило своя отпечатък върху тях, но намират своята надежда и щастлив край.
Мия вярва, че романтичните книги носят надежда, тъй като връщат вярата в любовта като движеща сила, която е способна да премести и планини.

Линк към официалния уебсайт на Мия Шеридан: http://miasheridan.com/

14,90 лв.
Опции за покупка
Продуктът е успешно добавен в количката
Базова цена: 14,90 лв.
Моля, изберете:
Характеристики
Характеристики
Дата на издаване:
18.06.2019 г.
Формат:
14,5х21 см
Корица:
мека корица
Обем:
360 стр.
Тегло:
0,410 кг
ISBN:
978-619-157-312-7
Преводач:
Вихра Манова