Класически наръчник за любовта

  • Автор: Кърсти Грийнуд

Невероятно свежа и забавна книга, която ще ви накара да се смеете със сълзи!

Джесика Бийм е момиче, което знае как да се забавлява. Само дето напоследък забравя да се яви навреме за работа. Или да си изпере дрехите. Когато се оказва безработна, без дом и с отчайваща липса на късмет, Джес търси помощ от отдавна изгубената си баба, известната в миналото писателка Матилда Бийм.

Но и положението на баба ѝ не е розово. Нейните наръчници за любовта и ухажването, абсолютни бестселъри през петдесетте години на двайсети век, отдавна не са преиздавани,  а вноските по ипотеката на красивата ѝ къща са непосилни за покриване. На всичкото отгоре току-що появилата се нейна внучка носи неонов сутиен!

Спасителната възможност и за двете се появява в лицето на лондонско издателство. Биха могли да стабилизират финансовото си положение, като възродят архаичните наръчници. За целта модерната и бунтарски настроена Джес трябва да се превърне в скромна и доб­родетелна жена, следвайки напътствията на баба си. А като доказателство, че съветите в наръчниците на Матилда Бийм все още са актуални, главната редакторка на издателството предизвиква Джес да накара прословутия плейбой и най-желан ерген в Лондон, Лео Фрост, да ѝ се обясни в любов.

Дръзко начинание, което ще изисква себеотдаване и голяма доза изобретателност, а на читателя ще донесе искрено забавление!

„Казвате, че искате да остана в тази къща за четири седмици, да променя всичко във външния си вид и цялото си поведение, като някакъв научен експеримент, само за да накарам някакъв случаен нещастник да излезе с мен?

- Не да „излезе с теб“. Дълбоко да се влюби в теб - обяснява баба щастливо.

Валентина се усмихва в знак на съгласие и записва нещо в тефтера си.“

 

ОТЗИВИ ОТ ЧИТАТЕЛИ:

„Страшно се забавлявах с преживелиците на Джесика, с нейния очарователен, искрен, макар и на моменти леко наивен характер, с върховете и спадовете, които имаше в личния си живот, с житейските уроци, които учеше в движение, но и които самата тя преподаваше на баба си (и косвено на нас, читателите).“ - Христина Спасова
Линк към цялото ревю: http://hrisilandia.com

„Забавлявах се с перипетиите на младата Джесика Бийм, малко се поядосах на места, на други се понатъжих, но останах плътно до нея по време на трудния и трънлив път към израстването. Защото никога не е късно да усвоим нови уроци за живота, любовта и самите себе си. И защото не е срамно да грешим, срамно е да отказваме да се учим от грешките си.“ - Калина Минчева
Линк към цялото ревю: https://ladybugspage.wordpress.com

ВИДЕО РЕВЮТА:

Редакторката Преслава Колева разговоря с Людмила Еленкова от радио „Хеликон“ за „Класически наръчник за любовта“ от Кърсти Грийнуд и какво можем да научим от старомодните съвети. (линк)

 

ПРОЧЕТИ ОТКЪС

 

Линк към официалния уебсайт на Кърсти Грийнуд: https://www.kirstygreenwood.com/

 

14,90 лв.
Опции за покупка
Продуктът е успешно добавен в количката
Базова цена: 14,90 лв.
Моля, изберете:
Характеристики
Характеристики
Дата на издаване:
10.12.2019 г.
Формат:
14,5х21 см
Корица:
мека корица
Обем:
348 стр.
ISBN:
978-619-157-328-8
Преводач:
Вихра Манова