• Начало »
  • Новини »
  • Интервю с К. А. Тъкър за романа ѝ „Забравена истина” и предизвикателствата да си писател

Интервю с К. А. Тъкър за романа ѝ „Забравена истина” и предизвикателствата да си писател

9 ноември 2018
Интервю с К. А. Тъкър за романа ѝ „Забравена истина” и предизвикателствата да си писател

Въпросите зададоха:
Христина (Hrisilandia) – http://hrisilandia.com/
Теодора (The Bilingual Reader) - https://thebilingualreader1.blogspot.com/
Силвия (My Book are my world) – https://mybooksaremyworldblog.wordpress.com/


Христина, Hrisilandia: В “Забравена истина“ разказвате историята, като редувате минало и настояще. Коя история ви хрумна първо и как протече самото писане – с коя започнахте?
К. А. Тъкър: Сънувах една нощ момиче, което беше пребито и в кръв, вървящо по изоставен път, покрит със сняг. Яркият контраст между искрящата от белота околност и пурпурните капки кръв, които се събират в малки локвички и замръзват, е това, което се е запечатало най-силно. Това е мястото, където историята започва за мен и аз я развих назад, отговаряйки на въпросите как се е озовала там и кой я намира. Имаше доста напред и назад между миналото и настоящето. Работех по двете сюжетни линии едновременно.

Христина, Hrisilandia: Имате книги, които са в романтичния жанр, но и такива, които са по-скоро трилър и съспенс. Кои предпочитате да пишете?
К. А. Тъкър: Винаги трябва да включа любовна история, независимо от сюжета, който пиша. Без нея разказът сякаш изглежда не както трябва или непълен. Но дори и моите романтични романи съдържат силни второстепенни сюжетни линии, включващи семейна динамика или други лични предизвикателства, а аз се опитвам да вмъкна напрегнат съспенс винаги, когато мога. Писането на истории, които включват престъпление или престъпници е вълнуващо за мен, но имам нужда от почивка след създаването на такива. Затова не мога да избера. Наслаждавам се да пиша и двете, в зависимост от настроението. Но те винаги ТРЯБВА да имат романтичен елемент.

Христина, Hrisilandia: Как протича един ваш „работен“ ден? Имате ли някакви писателски ритуали за мотивация и вдъхновение?
К. А. Тъкър: Аз съм създание на рутината. Ставам, приготвям децата за училище и тогава сядам да пиша в моя офис, с чаша кафе, отговарям на имейли и други административни неща, и чак тогава пиша. Понякога думите се изливат лесно, но повечето пъти (особено при първата чернова) се налага да ги изтръгвам. Обичам да слушам музика, докато пиша първите си чернови. Това е моята мотивация. Намирам песен, която определя настроението за книгата или сцената и я оставям да се върти многократно.

Христина, Hrisilandia: Вярвате ли в любовта от пръв поглед? Или в сродните души?
К. А. Тъкър: Вярвам в страстта от пръв поглед, с обещание за любов. Този момент, в който се влюбваш в това, което виждаш и чуваш, и се надяваш, че всичко друго, което ще научиш за този човек, кой е той, ще бъде също така завладяващо. Не вярвам в сродните души. Или по-скоро не вярвам, че има само един-единствен човек за теб през целия ти живот.

Христина, Hrisilandia: Какво четете в свободното си време? Кои са любимите ви автори и книги?
К. А. Тъкър: Чета от всичко по малко. ОБОЖАВАМ фентъзито. Любимата ми поредица е „Песен за огън и лед“ от Джордж Р. Р. Мартин. Много харесвам и поредицата „Стъкленият трон“ от Сара Дж. Маас. Чета много любовни романи (изненада!). Някои от моите любими авторки на любовни романи в последно време са Кристина Лорен, Ейми Хармън и Сали Торн, но се наслаждавам на всичко със силни характери, завладяващ стил и добре изграден сюжет.

Христина, Hrisilandia: Ако не бяхте писател, каква щяхте да бъдете?
К. А. Тъкър: Вероятно все още щях да работа в корпоративния свят, където прекарах тринайсет години, преди да направя огромната крачка към писателската професия.

Теодора, The Bilingual Reader: В „Забравена истина“ главната героиня Уотър е жертва на домашно насилие - психическо и физическо. Това очевидно е трудна и деликатна тема за разглеждане. Също така е тема, която задължава авторът да се отнесе подобаващо към всички жертви на домашно насилие. Чувствахте ли в някакъв момент от създаването на романа подобен натиск?
К. А. Тъкър: Не избягвам тежки теми, когато пиша, но се опитвам да ги предам по-подходящ начин и с деликатност. Вярвам силно в идеята, че има нужда да си бил на мястото на някого, за да разбереш напълно през какво преминава. Историите са един от начините за това. По отношение на темата за домашното насилие, най-честият въпрос, задаван от хората, които не са преживели този ужас, е „Защо тя просто не си тръгне?“ В „Забравена истина“ се опитах да пресъздам ситуацията, така че читателят да се замисли и да си каже: „О, ето защо“. Със сигурност историята в романа е доста по-сурова и много от жертвите на домашно насилие страдат при по-обикновени обстоятелства. Прекарах доста време в четене на случаи на домашно насилие и в разговори с хора, които работят в тази сфера. Да бъдеш въвлечен напълно в тази реалност и после да се опиташ да я пресъздадеш във въображаема история може да те отведе на много мрачно място. „Забравена истина“ беше такова мрачно място за мен.

Теодора, The Bilingual Reader: В свои предишни интервюта споделяте, че любимата ви част от писането на нова книга е редакцията. Но преди този славен момент вероятно има доста за проучване. Какво включваше проучването ви за „Забравена истина“? Свързахте ли се с жертви на домашно насилие или специалисти, занимаващи се с травма на мозъка и психология?
К. А. Тъкър: Винаги се опитвам да говоря с експерти, когато правя изследвания по дадена тема за романите си. За „Забравена истина“ се свързах с жена, която управлява подслон за жени, жертви на домашно насилие. Тя ми предостави много информация, базирана на истински случаи. Говорих също така и с лекар (който е и писател, така че изтърпя всички мои хипотетични въпроси).

Теодора, The Bilingual Reader: Страстта към колите буквално се лее от страниците на „Забравена истина“, по начина по който са описани в детайли. Вие любител на коли ли сте?
К. А. Тъкър: Изобщо не съм любител на коли. Моите изисквания са да ме закара от точка А до точка Б, без да се счупи на изоставен път по средата на нощта (което ми се е случвало). Но признавам, че има нещо пленително и секси в бързите, мощни коли.

Теодора, The Bilingual Reader: Аудио книгата на „Забравена истина“ се чете от Джош Гудман и Елизабет Луиз, които са невероятни и според мен гласовете им пасват идеално на героите. Как протича избора на това кой ще чете, и като автор имате ли право да участвате в този процес?
К. А. Тъкър: Всъщност нямам никакво участие в избора на тези, които четат моите аудио книги (издателят ми се занимава с това) и никога дори не съм ги слушала! Никога не съм слушала която и да е от моите аудио книги. Да слушам как някой чете думите, които съм написала, ме кара да се чувствам неудобно. Но от много мои читатели съм получила отзиви, че Джош Гудман и Елизабет Луиз са невероятни и съм благодарна за това.

Силвия, My books are My world: Според вас какъв път изминава Уотър от началото до края на историята? Как се разви нейният образ?
К. А. Тъкър: Уотър е от хората, които са тихи, но силни. Тя се научи да извлича най-доброто от нейната тежка ситуация. Никога не бих я помислила за слаба. Но също така тя не знае какво е да имаш подкрепата на семейството и приятелите си, преди Джеси да се появи в живота ѝ. Тази помощ беше това, от което имаше нужда, за да се освободи. Именно усещането за семейство е това, което напълно разви характера на Уотър.

Силвия, My books are My world: Щастливите развръзки най-добрият завършек ли са за една книга?
К. А. Тъкър: За моите читатели щастливият край е единствения начин да завърша роман. Бих си имала неприятности с тях, ако не им осигуря такъв, дори и ако е „щастливи засега“, а не „заживели щастливо до края на дните си“.

Силвия, My books are My world: Какви са предизвикателствата от това да бъдете писател?
К. А. Тъкър: О, това е обширен въпрос, такъв който би могъл да отнеме дни да отговоря. В допълнение, той би бил уникален за всеки писател. Но аз ще се съсредоточа на онова, с което се сблъсква всеки писател (освен ако няма екип от асистенти, бавачки, домашни помощници и готвачи, а ви гарантирам, че това не е често срещано).
С една дума: Баланс

Да намериш точния баланс между живеенето в измисления свят и реалния, е предизвикателство, което изключително ме тормози. Склонна съм да се потопя в моята история докато пиша. Справям се по-добре, когато имам по-големи времеви отрязъци, за да се фокусирам, без разсейване. Когато пиша и имам краен срок (което се случва през цялото време) тези големи отрязъци от време са ми необходими ежедневно. Но аз имам семейство и истински живот, които често прекъсват това. Да приготвя децата за училище, домашните задължения, часове при лекаря, хокейни мачове – тези неща не изчезват. Имам съпруг, който ме подкрепя, но и той може да помогне донякъде. Разбира се, бих могла да прескоча чистенето на къщата (най-малкото ми дете всъщност се наслаждава на това да чисти с прахосмукачката и аз се възползвам), но има много неща, които не мога да пропусна. Не искам да изпусна живота на моите деца. Имам късмет сега, че мога да пиша на пълен работен ден. Имаше време, когато бях с две малки деца и изискваща работа на пълен работен ден и аз пишех вечерите и уикендите като хоби. Това е положението за много писатели днес и аз ги поздравявам, че се справят.

Да намериш баланса между творческата и бизнес страната е предизвикателство. Дори и с издател, който се грижи за издаването на твоята книга, все още си зает с отговаряне на имейли, даване на потвърждения, редактиране и преработване (и пак редактиране). Социалните мрежи са по-важни от когато и да е било в света на книгоиздаването, тъй като бюджетът за маркетинг намалява, книжарници затварят, а онлайн маркетингът се развива. Мога да седна на компютъра си сутринта и лесно да изгубя цял ден в писане, преди да го осъзная, прекарвайки часове обновявайки моя уебсайт и промотирайки книгите си онлайн. Като писател трябва да намериш баланса, който ти позволява да пишеш. Ако не пишеш, няма какво да промотираш.

Линк към "Забравена истина": http://ibis.bg/zabravena-istina.html

Линк към "Погребани тайни": http://ibis.bg/pogrebani-taini.html

Календар за месец август 2024

Свалете десктоп изображение за месец август.

прочети още
Календар за месец юли 2024

Свалете десктоп изображение за месец юли.

прочети още
Календар за месец юни 2024

Свалете десктоп изображение за месец юни.

прочети още
„Две корони“ - романтична, приключенска, забавна, магична!

Романтична, приключенска, забавна, магична. С тези думи Катерин Дойл и Катрин Уебър, съавторки на „Две корони“, описват своята книга. Идеята за фентъзи, което да е романтично и забавно, хрумва на Катрин Уебър през 2020 година. Тя се обажда на Катерин Дойл, с която са най-добри приятелки, а отскоро и роднини (Катерин Дойл е омъжена за брат на Катрин Уебър) и ѝ предлага да напишат тийн фентъзи роман за близначки, които са разделени при раждането. Книга, която да е увлекателна и динамична. Която ще те разсмее и разведри. И резултатът е налице. В романа има остроумни закачки, саркастични най-добри приятели, флирт и много тайни. Към това се добавят романтика, магия, вещици, кралски особи и разбира се – злодей.

прочети още
Календар за месец май 2024

Свалете десктоп изображение за месец май.

прочети още
Календар за месец април 2024

Свалете десктоп изображение за месец април.

прочети още
Представяме ви Луси Скор и нейните колоритни герои

„Успехът идва, когато не спираш да се бориш и когато най-малко го очакваш.“ Това твърдение важи с абсолютна сила за Луси Скор. След поредица от неуспешни работни позиции, от които непрекъснато е уволнявана, тя най-сетне открива призванието си, а именно да разказва забавни и страстни истории. Пътят ѝ обаче не е гладък и безпроблемен. Първата си новела, която се състои от 35 000 думи, публикува в Амазон, но продава едва 35 копия. Обаче малко издателство се свързва с Луси и ѝ предлага да развие новелата в роман, който да издаде. Следват още романтични книги, но големият пробив на авторката идва с трите ѝ книги за малкото градче Нокъмаут, където жителите уреждат споровете си по старомодния начин – с юмруци и бира. Обикновено в тази последователност.

прочети още
Календар за месец март 2024 г.

Свалете десктоп изображение за месец март.

прочети още
Календар за месец февруари 2024 г.

Свалете десктоп изображение за месец февруари.

прочети още
Календар за месец януари 2024 г.

Свалете десктоп изображение за месец януари.

прочети още
Представяме ви сестрите Шекспир

Запознайте се със сестрите Шекспир. Не, те нямат кръвна връзка с известния си съименник, но пък са закърмени с любов към театъра. Писателката Кари Елкс, позната ви от „Лято в Италия“ и „Зимна приказка“ е написала четири очарователни истории за четири сестри.

прочети още
Календар за месец декември 2023 г.

Свалете десктоп изображение за месец декември.

прочети още
Представяме ви поредицата „Роуксби“ от Джулия Куин

Липсва ли ви семейство Бриджъртън? Ако отговорът е „да“, не само вие се чувствате така. И бързаме да споделим една прекрасна новина за онези от вас, които искат отново да изживеят магията на романтичните истории на семейство Бриджъртън. Макар Джулия Куин да е обявила, че няма да пише продължения за Бриджъртън, тя се завръща с нова поредица и едно друго любящо, малко шумно и духовито семейство. Представяме ви семейство Роуксби.

прочети още
Календар за месец ноември 2023 г.

Свалете десктоп изображение за месец ноември.

прочети още
Календар за месец октомври 2023 г.

Свалете десктоп изображение за месец октомври.

прочети още
Календар за месец септември 2023 г.

Свалете десктоп изображение за месец септември.

прочети още
Календар за месец август 2023 г.

Свалете десктоп изображение за месец август.

прочети още
Календар за месец юли 2023 г.

Свалете десктоп изображение за месец юли.

прочети още
Календар за месец юни 2023 г.

Свалете десктоп изображение за месец юни.

прочети още
Календар за месец май 2023 г.

Свалете десктоп изображение за месец май.

прочети още
Календар за месец април 2023 г.

Свалете десктоп изображение за месец април.

прочети още
Календар за месец март 2023 г.

Свалете десктоп изображение за месец март.

прочети още
Календар за месец февруари 2023 г.

Свалете десктоп изображение за месец февруари.

прочети още
Календар за месец януари 2023 г.

Свалете десктоп изображение за месец януари.

прочети още
Календар за месец декември 2022 г.

Свалете десктоп изображение за месец декември.

прочети още
Календар за месец ноември 2022 г.

Свалете десктоп изображение за месец ноември.

прочети още
Любопитни факти за Джулия Куин и поредицата „Бриджъртън“

Една от мистериите на издателския бизнес е, че никой не може да предвиди кога книга или поредица ще постигне феноменален успех. Съществува и елемент на чист късмет, но някои автори просто успяват да създадат истории, с които да покорят милиони читатели. По всичко личи, че Джулия Куин е именно такава писателка. Всички нейни романи са попадали в класацията на „Ню Йорк Таймс“. А през 2003 година в списание „Тайм“ излиза статия за нея. Нещо, с което малко автори на любовни романи могат да се похвалят. Сравняват хумора в романите на Джулия Куин с този на Джейн Остин. Само по себе си това е огромно признание за литературния талант на авторката. Обикновено писателите на любовни романи не попадат под прожекторите на славата като свои други колеги.

прочети още
Календар за месец октомври 2022 г.

Свалете десктоп изображение за месец октомври.

прочети още
Календар за месец септември 2022 г.

Свалете десктоп изображение за месец септември.

прочети още
Календар за месец август 2022 г.

Свалете десктоп изображение за месец август.

прочети още
Календар за месец юли 2022 г.

Свалете десктоп изображение за месец юли.

прочети още
Календар за месец юни 2022 г.

Свалете десктоп изображение за месец юни.

прочети още
Календар за месец май 2022 г.

Свалете десктоп изображение за месец май.

прочети още
Календар за месец април 2022 г.

Свалете десктоп изображение за месец април.

прочети още
Календар за месец март 2022 г.

Свалете десктоп изображение за месец март.

прочети още
Календар за месец февруари 2022 г.

Свалете десктоп изображение за месец февруари.

прочети още
Издателски план за 2022 година

Представяме ви част от изданията, които ще излязат през 2022 година.

прочети още
Календар за месец януари 2022 г.

Свалете десктоп изображение за месец януари.

прочети още
Редакционен обзор и онлайн панаир на книгата

Изтърколи се още една година, в която поглеждаме с удовлетворение към издадените заглавия. Въпреки неяснотите и трудностите успяхме да ви отведем на далечни и магични места - от Санторини до горещите пустини на Ориента, отскочихме до Корея и се гмурнахме в отминалите дни на регентска Англия.

прочети още
Календар за месец декември 2021 г.

Свалете десктоп изображение с календар за месец декември.

прочети още
Календар за месец ноември 2021 г.

Свалете десктоп изображение с календар за месец ноември.

прочети още
Календар за месец октомври 2021 г.

Свалете десктоп изображение с календар за месец октомври.

прочети още
Календар за месец септември 2021 г.

Свалете десктоп изображение с календар за месец септември.

прочети още
Календар за месец август 2021 г.

Свалете десктоп изображение с календар за месец август.

прочети още
Календар за месец юли 2021 г.

Свалете десктоп изображение за месец юли.

прочети още
Календар за месец юни 2021 г.

Свалете десктоп изображение за месец юни.

прочети още
Календар за месец май 2021 г.

Свалете десктоп изображение за месец май.

прочети още
Календар за месец април 2021 г.

Свалете десктоп изображение за месец април.

прочети още
Календар за месец март 2021 г.

Свалете десктоп изображение за месец март.

прочети още
Календар за месец февруари 2021 г.

Свалете десктоп изображение за месец февруари.

прочети още
Издателски план за 2021 година

Представяме ви част от изданията, които ще излязат през тази година.

прочети още
Календар за месец януари 2021 г.

Свалете десктоп изображение за месец януари.

прочети още
Календар за месец декември 2020 г.

Свалете десктоп изображение за месец декември.

прочети още
Блейк Крауч: Какво би било, ако можехме да изпитаме отново нашите най-ярки и ценни спомени и отново ги изживеем? И бихме ли искали да променим най-болезнените от тях?

Сюжетът на „Променлива реалност“ се завърта около научната предпоставка, че паметта прави реалността. Читателите проследяват Бари Сътън от полицейското управление на Ню Йорк, докато разследва ужасяващия феномен, който медиите са нарекли Синдром на фалшивите спомени – мистериозна болест, при която засегнатите имат спомени за животи, които никога не са живели.

прочети още
Календар за месец ноември 2020 г.

Свалете десктоп изображение за месец ноември.

прочети още
ИНТЕРВЮ ЗА „ЦАРСТВО ОТ МЕД“

С. А. Чакраборти: Хората винаги са обичали историите за крадеца с добро сърце, който се забърква в сложна ситуация и излиза невредим след всички перипетии.

прочети още
Календар за месец октомври 2020 г.

Свалете десктоп изображение за месец октомври.

прочети още
Календар за месец септември 2020 г.

Свалете десктоп изображение за месец септември.

прочети още
Предстоящи издания

Ето какво може да очаквате в близките месеци.

прочети още
Календар за месец август 2020 г.

Свалете десктоп изображение за месец август.

прочети още
Календар за месец юли 2020 г.

Свалете десктоп изображение за месец юли.

прочети още
Календар за месец юни 2020 г.

Свалете десктоп изображение за месец юни 2020 г.

прочети още
Календар за месец май 2020

Свалете десктоп изображение за месец май 2020.

прочети още
Календар за месец април

Свалете десктоп изображение за месец април.

прочети още
Календар за месец март

Свалете десктоп изображение за месец март.

прочети още
Шест книги, които ще ви заредят с любовно настроение

По случай предстоящия празник на любовта ви предлагаме шест заглавия, с които да го отбележите. Истината е, че в каталога ни има много повече от шест подходящи романтични заглавия, но решихме да бъдем минималисти и да се спрем на малко заглавия, сред които може да се намери история за всеки вкус – драма, забранена любов, хумор, от врагове към любовници, сродни души.

прочети още
Новости

Какви нови и вълнуващи проекти започнахме в края на 2019 година и ще продължим да развиваме, разберете тук: НОВОСТИ

прочети още
Календар за месец февруари

Свалете десктоп изображение за месец февруари.

прочети още
Издателски план за 2020 година

Може да изтеглите плана тук: Предстоящо за 2020 г.

прочети още
Календар за месец януари

Свалете десктоп изображение за месец януари.

прочети още
Любов, феи, дракони, джинове и фантастични измерения в книгите през второто полугодие на 2019 г.

Лека-полека, неусетно някак, се изнизаха шест месеца и дойде време за ежегодния Панаир на книгата през декември. Няма да ви пишем препоръки, защото вярваме, че точната книга винаги намира своя читател. Ще ви разкажем за книгите, които излязоха след Пролетния базар на книгата и ако сте пропуснали някое заглавие, може да прочетете за него сега. Поработихме усилено и имаме пъстър калейдоскоп от герои и жанрове, с които да задоволим разнообразни читателски предпочитания – романтични двойки, феи, дракони, джинове и фантастични измерения се срещат из страниците на книгите, които излязоха.

прочети още
Четири романтични „зимни“ заглавия за студените дни

Когато навън застудее и скреж покрие земята, търсим уюта и топлината на дома, сгушени с книга в ръка. А какво по-добро от зимна романтична история, в която да се потопите от удобството на дивана. Тези четири заглавия със сигурност ще ви накарат да се насладите на най-хубавото, което предлага сезонът, без да се налага да мръзнете.

прочети още
Ами ако не си се оженил? „Тъмна материя“ пресъздава един алтернативен живот

Джейсън Десън, протагонистът на романа „Тъмна материя“ е обикновен мъж: той е на четиридесет години, отдаден съпруг, професор по физика в малък колеж и любящ баща на тийнейджър. Но един ден е упоен и отвлечен, и се събужда, за да открие, че се намира в много различен свят. Не просто различен свят – различен живот.

прочети още
Издателски план за втората половина на 2019 г.

Може да изтеглите плана тук: Предстоящо през втората половина на 2019 г.

прочети още
Представяне на авторките, издавани от „Ибис“

Решихме вместо нашите препоръки този път да изготвим един указател към романтичните ни издания, защото установихме (дори и ние се изненадахме), че за последната една година сме издали много нови писателки на романси. Настоящето упътване ще ви помогне да се ориентирате в своя избор, спрямо литературните ви предпочитания. Ако някои предпочитат по-драматична сюжетна нишка, други търсят забавна история, затова накратко ще представим нашите авторки и в какви сюжетни насоки са книгите им.

прочети още
Каталог на издателство Ибис

Може да изтеглите каталога тук: КАТАЛОГ НА ИЗДАТЕЛСТВО ИБИС

прочети още
„Споделеният апартамент“ от Бет О‘Лиъри

Отзив на „Къркъс Ривюс“ История за двама необикновени съквартиранти в Лондон, които споделят едно легло по различно време на денонощието и се влюбват преди дори да се срещнали.

прочети още
Интервю с К. А. Тъкър за „Пречистваща истина“

Bookbaristas: Тази книга беше феноменален читателски бум. Какво ви вдъхнови да я напишете? К. А. Тъкър: Когато загатнах за идеята за престъпна група за продажба на крадени коли в романа „Забравена истина”, вече знаех, че искам да пиша за това. Това е необичаен сюжет, който не е изтъркан и можеше да се развие в различни посоки. Очевидно Люк Бун беше най-подходящият за главен герой на новата история.

прочети още
Интервю с Хайди Маклоклин за романа ѝ „Завинаги мое момиче“

Рейчъл, „Happy Ever After“: Здравей, Хайди! Можеш ли да ни споделиш какво те вдъхнови да напишеш „Завинаги мое момиче“? Хайди: Беше снимка, която видях на мъж във фейсбук, който изглеждаше така, сякаш се опитваше да се извини. За какво, не знаех, докато не му дадох име, което ми отне около 10–15 минути. Същата нощ написах първите пет хиляди думи от романа. Рейчъл, „Happy Ever After“: Представяла ли си си и в най-смелите си мечти, че книгата ти ще се бъде екранизирана? Какво си помисли, когато се свързаха с теб за правата?

прочети още
Нашите предложения за св. Валентин

По случай 14 февруари решихме да ви представим пет от нашите заглавия, които ще направят деня ви още по-специален и прекрасен.

прочети още
Сюзън Елизабет Филипс – кралицата на спортния романс

Сюзън Елизабет Филипс е едно от най-разпознаваемите имена на българския книжен пазар, ако търсите романтична история с хумор. Нейните книги са преведени на над трийсет езика и тя е единствената четирикратна носителка на престижната награда „Любима книга на годината“, присъждана от Romance Writers of America. Тя започва кариерата си в началото на осемдесетте години на XX век, като по онова време американският пазар на романтична литература е доминиран от историческите романси. Едни от първите книги, които Филипс пише, под псевдоним, също са исторически любовни романи.

прочети още
Интервю с Хелън Хоан, авторката на „Уравнението на любовта“, романът победител в категория „Романтика“ на Goodreads за 2018 г.

Джойс, „Happy Ever After“: Здравей, Хелън! Разкажи ни малко повече за „Уравнението на любовта“. Хелън: „Уравнението на любовта“ е като филма „Хубава жена“, само че ролите са разменени. Историята проследява икономистката Стела, която има разстройство от аутистичния спектър, и придружителя Майкъл, когото тя наема, за да подобри своя опит в отношенията с мъжете.

прочети още
Акцентите на издателство „Ибис“ за Коледния панаир на книгата

Декември месец за нас, а и за всички читатели, се превръща в най-книжното време от годината. Наред с това Коледа е съвсем близо и освен себе си може да зарадвате и близките си с подарък – книга. За да направим търсенето ви по-лесно, сме подготвили списък с насоки за книгите, излезли през последните месеци под логото на „Ибис“.

прочети още
Заглавията, които може да очаквате от нас през ноември

През ноември сме подготвили куп невероятни истории за вас и зас - от чудесни YA заглавия до вълнуващ коледен роман.

прочети още
Защо си струва да прочетем „Чудото на микронутриентите“?

Книжарниците са пълни с книги за здравословно хранене. А най-парадоксалното е, че ако в една част от тях се опитват да ни убедят колко полезна е дадена храна, то в останалата част въпросната храна напълно се отрича. За обикновения човек е много трудно да се ориентира в целия този хаос от теории за здравословно хранене.

прочети още
Новите заглавия през октомври

Ето кои са заглавията, които може да очаквате през октомври от нас!

прочети още
Интервю с К. А. Тъкър за романа ѝ „Забравена истина”

Авторката Лора Кей интервюира К. А. Тъкър за романа ѝ „Забравена истина” Лора, „Happy Ever After“: Имах изключителната възможност да прочета предварително „Забравена истина” и бях невероятно впечатлена не само като читател, но и като писател. И така, първото, което искам да узная, е дали първо ти хрумна историята на Джеси, или на Уотър, или и на двамата едновременно?

прочети още
Небе в дълбините - ревю

Клановете аска и рики се срещат на бойното поле на всеки пет години по волята на техните богове, откакто се помнят. След загубата на толкова много близки на сърцата им хора и у двете племена омразата е проникнала толкова дълбоко, че трудно може да бъде изличена.

прочети още
Интервю с Джени Хан, авторката на „До всички момчета, които съм обичала” (сега и филм по „Нетфликс”)

На 17 август „Нетфликс” пусна филмовата адаптация на книгата „До всички момчета, които съм обичала” от Джени Хан. Популярният тийнейджърски роман спечели сърцата на читателите с историята на шестнайсетгодишната Лара Джийн, чиито любовни писма, които никога не са били писани, за да бъдат прочетени от тези, за които са адресирани, необяснимо биват разпратени. Следват забавни и мили моменти, предизвикани от тази каша.

прочети още
Интервю с Колийн Хувър за „Най-доброто в теб”

Вилма, „Happy Ever After“: Откъде се роди идеята за „Най-доброто в теб”? Колийн Хувър: Тъкмо бях приключила романа „Without Merit”, който определено е YA. Главният герой е само на седемнайсет, така че исках да напиша нещо за възрастни в следващата си книга. Избрах да пиша за женена двойка, защото никога преди това не бях изследвала подобна тема. Когато обмислях книгата, се вдъхнових от нещо в брака на сестра ми, което играе огромна роля в историята на Греъм и Куин. Няма да издам повече, за да не разваля изненадата.

прочети още
“Най-доброто в теб” - ревю

„Мисля, че това е разликата между браковете, които оцеляват, и онези, които не оцеляват. Някои хора мислят, че фокусът на един брак трябва да бъдат неговите съвършени дни. Обичат с всичка сила, докато нещата вървят добре. Но ако човек дава всичко от себе си в добрите времена, надявайки се, че лошите никога няма да настъпят, възможно е да се окаже, че не разполага с достатъчно ресурси или енергия, за да издържи моментите от пета степен.“

прочети още
“До всички момчета, които съм обичала” – в главната роля Лана Кондор

Очаквайте на 17 август по Netflix премиерата на “До всички момчета, които съм обичала”, по едноименния роман на Джени Хан.

прочети още