Град от кости (Реликвите на смъртните, кн. 1)

  • Автор: Касандра Клеър

Преди хиляда години ангелът Разиел смесил своята кръв с човешка и създал Нефилимите. Полухора, полуангели, те бродят в нашия свят, невидими, но винаги край нас – те са нашите защитници.

Наричат себе си Ловци на сенки.

Ловците на сенки следват законите, записани в Сивата книга, дадена им от ангела. Тяхната мисия е да защитават нашия свят от нашествениците, идващи от други измерения и наречени демони – същества, които бродят между световете и унищожават всичко по пътя си. Ловците на сенки имат за задача и да пазят мира сред Долноземците: полухора, полудемони, познати ни като магьосници, вампири, върколаци и феи.

В своята мисия те са подкрепяни от тайнствените Мълчаливи братя, чиито устни и очи са зашити. Мълчаливите братя властват над Града от кости, гробищен град, разположен под улиците на Манхатън, в който се пазят телата на мъртвите ловци на сенки. Мълчаливите братя съхраняват информация за всеки ловец на сенки от самото му раждане. У тях се намират и Реликвите на смъртните, трите свещени предмета, които ангелът Разиел дал на своите деца: Меч, Огледало и Бокал.

Хиляда години нефилимите са пазили Реликвите на смъртните. Ала това е било преди Въстанието, което за малко не унищожило тайния свят на ловците на сенки. Макар Валънтайн, ловецът на сенки, предизвикал Въстанието, отдавна да е мъртъв, пораженията, които оставил след себе си, така и не се изличили.

Изминали са петнайсет години от Въстанието. Август е. Улиците на Ню Йорк се пукат от палеща жега. Сред Долноземците се носи слух, че Валънтайн се е завърнал и води със себе си армия от Бездушни.

А Бокалът на смъртните е изчезнал...

Бестселър поредицата, влязла в класациите на „Ню Йорк Таймс“, „Ю Ес Ей Тудей“, „Пъблишърс Уикли“, „Уолстрийт Джърнъл“, „Инди Баунд“ и „Амазон“.

„Поредицата РЕЛИКВИТЕ НА СМЪРТНИТЕ е приказен свят, в който обожавам да се потапям. Прекрасно!“ - Стефани Майър

 

Книгите от поредицата "Реликвите на смъртните":

1. Град от кости - линк към книгата

2. Град от пепел - линк към книгата

3. Град от стъкло - линк към книгата

4. Град на паднали ангели - линк към книгата

5. Град на изгубени души - линк към книгата

6. Град на небесен огън - линк към книгата

 

ОТЗИВИ ОТ ЧИТАТЕЛИ:

"Препоръчвам на всички почитатели на фентъзи жанра, които все още не са започнали поредицата "Реликвите на смъртните", да го направят - ще останат възхитени от майсторството на авторката и от съвършената история, която е успяла да създаде!" - Ади Кръстева
Линк към цялото ревю: http://ma-vie-en-mots.blogspot.bg/2016/05/

„Град от кости” е ударно начало на една вълнуваща поредица.." - Катерина Петрова
Линк към цялото ревю: http://thechildofthelight.blogspot.bg/2016/05/

 

Линк към официалния уебсайт на Касандра Клеър: www.cassandraclare.com

16,90 лв.
Опции за покупка
Продуктът е успешно добавен в количката
Базова цена: 16,90 лв.
Моля, изберете:
Характеристики
Характеристики
Дата на издаване:
10.02.2010 г.
Формат:
14,5х21 см
Корица:
мека корица
Обем:
444 стр.
Тегло:
0,500 кг
ISBN:
978-954-9321-26-5
Преводач:
Людмила Костова
Подобни продукти