Черен лед (Младият Шерлок Холмс, кн. 3)

  • Автор: Андрю Лейн

Какъв е бил култовият детектив Шерлок Холмс като тийнейджър? Къде е ходил на училище и кои са били приятелите му? Къде и кога е усвоил уменията, които демонстрира по-късно – логичния ум, бокса и фехтовката, любовта към музиката и свиренето на цигулка? Какво е изучавал в университета? От какво се е страхувал? Обичал ли е някого и ако да – кого? Книгите от серията „Младият Шерлок Холмс“ отговарят на всички тези въпроси, пресъздавайки наново брилянтния детектив в тийнейджърските му години и в същото време запазват духа на оригиналните романи.

Годината е 1868-a. Четиринайсетгодишният Шерлок Холмс се сблъсква с най-загадъчния си случай до момента. Майкрофт, по-големият му брат, е намерен с нож в ръка, надвесен над труп. Само Шерлок вярва, че брат му е невинен. Но може ли да го докаже?

В една изумителна надпревара, която ще го отведе чак до Москва, младият Холмс трябва да разбере кой е натопил Майкрофт и защо, иначе има опасност брат му да увисне на въжето.

 

Книгите от серията "Младият Шерлок Холмс":

1. Облакът на смъртта - линк към книгата

2. Червената пиявица - линк към книгата

3. Черен лед - линк към книгата

 

ОТЗИВИ ОТ ЧИТАТЕЛИ:

"Черен лед" е напрагнато и изпълнено с екшън юношеско криминале, което продължава да доразвива предисторията на най-великия детектив на всички времена. Андрю Лейн отново демонстрира широки познания не само за творчеството на Артър Конан Дойл, но и за епохата, в която се развива действието." - Книжни криле
Линк към цялото ревю: https://knijnikrile.wordpress.com/2018/06/26/

 

Линк към официалния уебсайт на Андрю Лейн: www.youngsherlock.com

12,90 лв.
Опции за покупка
Продуктът е успешно добавен в количката
Базова цена: 12,90 лв.
Моля, изберете:
Характеристики
Характеристики
Дата на издаване:
05.06.2018 г.
Формат:
13х20 см
Корица:
мека корица
Обем:
232 стр.
Тегло:
0,230 кг
ISBN:
978-619-157-234-2
Преводач:
Коста Сивов