“Най-доброто в теб” - ревю

9 август 2018
“Най-доброто в теб”  - ревю

„Мисля, че това е разликата между браковете, които оцеляват, и онези, които не оцеляват. Някои хора мислят, че фокусът на един брак трябва да бъдат неговите съвършени дни. Обичат с всичка сила, докато нещата вървят добре. Но ако човек дава всичко от себе си в добрите времена, надявайки се, че лошите никога няма да настъпят, възможно е да се окаже, че не разполага с достатъчно ресурси или енергия, за да издържи моментите от пета степен.“

В най-новия си роман “Най-доброто в теб”, Колийн Хувър прави рязък завой от обичайните си сюжети. Обикновено проследява пътя на двама души до така желания щастлив край, но сега авторката е решила да покаже какво се случва след него. В какво се превръща любовта, когато е позагубила блясъка на новостта си, когато и двамата сте свикнали един с друг и сте забравили някогашните обещания и силата на чувствата си? И не се лъжете, всяка любов, дори и най-голямата, потъва в баналностите на ежедневието, а когато пред вас се появят неочаквани изпитания, тогава разбирате колко се обичате. Именно това се случва с главните герои Куин и Греъм. Срещнали се при необичайни обстоятелства, искрата на привличането пламва мигновено. Оттам насетне е история, любовта им избуява и разцъфва, но дали е достатъчно издръжлива? Години по-късно, когато животът е поставил пред тях неочакван проблем, двамата са се отдалечили, а пропастта им помежду продължава да расте. Макар да става ясно още в началото с какво се борят Куин и Греъм, ще оставя сами да разберете, защото всъщност няма значение. Всяка двойка среща предизвикателства по пътя си, а дали ще е този или друг няма значение. Това, което е важно, е как се справят те “с моментите от пета степен” в брака си.

Сюжетът се редува с глави от преди и сега, като в тези от миналото читателят проследява зараждането и развитието на чувствата между двамата герои, а болезненото сега е като ярък контраст на красивото начало. Бавно и постепенно се трупа напрежението до кулминацията, а именно сблъсъкът между двамата съпрузи.

Както вече споменах, това не е обичайната история от Колийн Хувър. Ще видите една зряла, болезнена и откровена истина за любовта. Дори Куин и Греъм не се типичните герои – те са лишени малко от блясъка и отразяват всяка средностатистическа двойка, която може да видите около вас. Греъм дори има възможно най не секси професията, той е счетоводител, колко по-скучно може да бъде?

box

Вероятно няма да харесате Куин или Греъм, или дори и двамата, ще сте ядосани на нещата, които правят сега, но това е реалният живот, с постъпките, които предприемаме, когато се сблъскаме с трудности. Аз бях бясна на Куин, исках да я разтърся и да я ударя, не защото се държеше лошо, а защото беше спряла да се бори. Опитах се обаче да не я съдя, не я съдете и вие, не знаете как ще се държите в подобна ситуация, а докато не си в нечии обувки, не можеш да предвидиш как ще постъпиш.

Това е една от най-силните книги на Хувър, която разглежда и акцентира върху две теми – тази за брака и проблема, с който се борят Куин и Греъм. Тежка история, в която горчивината бива смекчена от началото на любовта. Ако сте женени, тази книга със сигурност ще ви накара да се замислите. А лично аз вече знам какъв подарък ще взема за годишнината от сватбата ни, която наближава и е точно през август.

Автор: Преслава Колева

Книгата може да поръчате тук: http://ibis.bg/nai-dobroto-v-teb.html

“До всички момчета, които съм обичала” – в главната роля Лана Кондор

Очаквайте на 17 август по Netflix премиерата на “До всички момчета, които съм обичала”, по едноименния роман на Джени Хан.

прочети още